AKİDUAM WEBİNER 29 | DİSİPLİNLER ARASI PANEL VERİ ANALİZİ | 28 ARALIK 2022 ÇARŞAMBA 10:00

Bilimin birleştirici merkezi olma vizyonuyla, farklı branşlardan bilgi ve deneyim paylaşımına alan açarak araştırma kültürüne katkı sağlama hedefinde olan Akdeniz Üniversitesi İstatistik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKİDUAM) 2022-2023 webiner programı tüm hızıyla devam ediyor. 28 Aralık 2022 Çarşamba Saat 10:00’da düzenlenecek olan ve Prof. Dr. Ferda YERDELEN TATOĞLU‘nun konuşmacı olduğu “Disiplinler Arası Panel Veri Analizi” webinerine katılım ücretsiz ve herkese açıktır. Proje geliştirenleri, K12, lisans ve lisans üstü öğrencilerini, mezunları, akademisyenleri, öğretmenleri ve tüm bilim severleri etkinliklerimizde görmekten memnuniyet duyarız. Sevdiklerinizi de eğitimlerimize davet etmenizi temenni eder, sağlıklı günler dileriz.

Tarih               : 28 Aralık 2022 Çarşamba 10:00-11:30
Toplantı Linki : https://www.kisa.link/QnXo
Eğitmen        : Prof. Dr. Ferda YERDELEN TATOĞLU – İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Ekonometri Bölümü, Yöneylem Ana Bilim Dalı
Moderatörler:  Öğr. Gör. Dr. Deniz ÖZEL, Öğr. Gör. Dr. Ebru KAYA BAŞAR, Merve AYVALLI
Web                : http://idb.akdeniz.edu.tr/arastirma-ve-istatistik-webinerleri-akiduam-webiner-takvimi-2022-2023/

Prof. Dr. Ferda Yerdelen Tatoğlu Hakkında

1978 doğumlu olan Ferda Yerdelen Tatoğlu, yüksek öğrenimini 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü’nden mezun olarak tamamlamıştır. 1999 yılı sonunda aynı üniversite Ekonometri Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonometri Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans ve 2005 yılında Doktorasını tamamlamıştır.

2006-2007 yıllarında University of Leicester Department of Economics’te misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur.

2006 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü’nde yardımcı doçent, 2011 yılında doçent ve 2017 yılında profesör olmuştur. Halen aynı üniversitede ve bölümde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Uzmanlık alanı panel veri analizi olan Prof. Dr. Ferda Yerdelen Tatoğlu ilaveten mekânsal ekonometri, uygulamalı ekonometri, makro ve mikro ekonometri konularında da çalışmaktadır.

Ulusal ve uluslararası alanda yayınlanmış birçok makale, kitap ve kitap bölümü bulunmaktadır. Ekonometri alanında öne çıkan kitaplarında bazıları şöyledir: “Stata Uygulamalı Ekonometri”, “Stata Uygulamalı Panel Veri Analizi”, Stata Uygulamalı İleri Panel Veri Analizi”, “Stata Uygulamalı Panel Zaman Serileri Analizi”, “Stata Uygulamalı Mekansal Ekonometri”, “Kantitatif İktisat”. Ayrıca  ekonometri, panel veri analizi,”, ileri ekonometri ve doğrusal zaman serileri analizi, ileri panel veri analizi, panel zaman serileri analizi, mekansal ekonometri ve mekansal panel veri analizi gibi alanlarda çeşitli eğitimler vermektedir.

İstanbul Üniversitesi Teknokent bünyesinde Omega Analiz Eğitim Yazılım ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketinin ortağı ve genel müdürüdür.

Evli ve 2 çocuk annesidir.

Web sitesi: ferdayerdelentatoglu.com

e-mail: yerdelen@istanbul.edu.tr

Eğitim konularını geçmiş webinerlerimize katılan katılımcılarımızın ihtiyaçlarına göre belirledik. Yeni konu önerilerinizi webiner başvuru formlarında bize iletebilirsiniz.TATOĞLU Webiner (1).jpg

Eklenme tarihi: 30.12.2022 14:20:51